Hemelvaart, 10 mei 2018, de Dûrpkestocht!

De Dûrpkestocht 2018 zit er weer op!
We kijken terug op
een super leuke, geslaagde dag. Stichting Utdoetertoe wil alle deelnemers hartelijk dank voor hun positieve reacties. En ook een groot dankjewel voor onze vrijwilligers die ons elk jaar weer helpen! Check de foto's op onze facebookpagina! https://www.facebook.com/pg/Stichting-Utdoetertoe-1584512921815659/photos/?tab=album&album_id=2116498608617085

Op Hemelvaartsdag, 10 mei 2018, organiseren wij voor de 10e keer de Dûrpkestocht.

De Dûrpkestocht biedt een perfecte gelegenheid om een ontspannende en gezellige wandeling te maken. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige en steeds verrassende omgeving van Diessen en haar omliggende dorpen.

Dit tweede lustrum is een mooie mijlpaal en wordt dan ook wat anders dan andere jaren. Allereerst wordt het start/eindpunt (De Bolster, Diessen) feestelijk opgeluisterd in samenwerking met Nollie Dollie. Ook de opzet van de routes is wat anders dan andere jaren.
 
Wat is hetzelfde gebleven: er worden verschillende nieuwe routes uitgezet. Zoals elk jaar, is het geheel aan de wandelaar zelf of hij/zij één of meerdere routes wilt lopen en ook de volgorde kan men zelf bepalen. De routes zijn met pijlen aangegeven en u krijgt ook nog een routebeschrijving mee. Als u wilt, kunt u de route met uw smartphone lopen.
 
Maar deze 10e versie is wat feestelijker en iets anders. Uniek dit jaar is de mogelijkheid om een route te wandelen onder begeleiding van natuurgids Roel Diepstraten. Daarnaast is er speciaal voor de kinderen een korte kinderroute met opdrachten. En de andere routes leiden u langs diverse interessante locaties die deze dag hun deuren voor u open zetten, zodat u eens achterom kunt wandelen.

Hieronder een overzicht van de routes en de bijbehorende afstanden:
Route 1: Kinderroute: 4,4 km
Route 2: Rood: 10,2 km
Route 3: Grijs: 11,1 km
Route 4: Groen: 12,3 km

In totaal kunt u dus 38 km lopen!
De route onder begeleiding van Natuurgids Roel Diepstraten is circa 8 tot 10 lang.
 
We hebben de samenwerking gezocht met Nollie Dollie en daarom kunt u na iedere route even uitrusten bij de Bolster en een consumptie nuttigen bij Festival Nollie Dollie. Dit onder het genot van passende live muziek en veel gezelligheid. Van 13.30 tot 14.30 uur is er zelfs een Kinderband, speciaal voor kinderen. 

Inschrijven en starten kan vanaf 07.30 uur tot 14.00 uur op het terrein van Festival Nollie Dollie (Heibloem 3, 5087 LA, Diessen). Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 p.p. voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen. 

Zet 10 mei alvast in uw agenda! De eerste consumptie is van Utdoetertoe! 

Stichting Utdoetertoe